SPECJALNOŚĆ SZEFA KUCHNI

Zupa rybna Bouillabaisse

39 ,-

Comber jagnięcy ze szparagami i szyszkami ziemniaczanymi

59 ,-

Śniadania

Jajecznica z 3 jajek, pieczywo, masło

15 ,-

Zestaw śniadaniowy

30 ,-

Omlet naturalny z 3 jajek z pieczarkami lub z szynką

17 ,-

SAŁATKI i PRZYSTAWKI

Sałatka z grillowanym kurczakiem

28 ,-

Sałatka z kozim serem na toście

32 ,-

Krewetki z patelni z bagietką

28 ,-

Tatar z łososia

28 ,-

Zupy

Barszcz czerwony z krokietem

18 ,-

Krem z borowików

18 ,-

Pomidorowa z makaronem

16 ,-

Żurek z białą kiełbasą i jajem

18 ,-

Flaczki cielęce

20 ,-

Rosół z makaronem

serwowany w niedzielę

16 ,-

Dania z ryb

Pstrąg z rusztu (sztuka)

30 ,-

Dorsz na risotto z pesto bazyliowym z sosem z papryki

40 ,-

Łosoś z rusztu

35 ,-

DANIA Z DROBIU

Pieczeń z indyka na sosie borowikowym

32 ,-

Filet drobiowy w panierce serowej

23,-

Pierś z kaczki w sosie porzeczkowym

40 ,-

Filet drobiowy po hawajsku

29 ,-

DANIA Z WIEPRZOWINY

Kotlet schabowy

20 ,-

Polędwiczki wieprzowe w sosie tymiankowo - miodowym

35 ,-

Żeberka marynowane w „bbq”

30 ,-

Golonka pieczona w piwie z zasmażaną kapustą i pieczywem

49 ,-

DANIA Z WOŁOWINY

Zraz wołowy z kaszą gryczaną

30 ,-

Steak z antrykotu z masłem czosnkowym

46 ,-

Wiener Schnitzel

35 ,-

Burger wołowy

29 ,-

Placki ziemniaczane „po węgiersku”

30 ,-

DANIA MĄCZNE i WEGETARIAŃSKIE

Pierogi z mięsem (10 szt.)

25 ,-

Pierogi ruskie (10 szt.)

23 ,-

Makaron penne z sosem serowym i szpinakiem

30 ,-

Makaron penne z kurczakiem i brokułami

32 ,-

Makaron tagliatelle z sosem pesto

32 ,-

DESERY

Deser lodowy

17 ,-

Szarlotka

15 ,-

Sernik z gorącym sosem malinowym

20 ,-

dodatki i jarzyny

Pieczywo

3 ,-

Ziemniaki

6 ,-

Ryż biały

7 ,-

Frytki

8 ,-

Frytki Belgijskie

10 ,-

Ziemniaki wedges

10 ,-

Szyszki ziemniaczane

10 ,-

Kasza

6 ,-

Kluski śląskie

7 ,-

Kapusta zasmażana

8 ,-

Zestaw jarzyn gotowanych

12 ,-

Zestaw surówek

9 ,-

napoje gorące

Herbata

z cytryną , sokiem malinowym, z miodem, smakowa

10 ,-

Cappuccino

(180 ml)

12 ,-

Espresso

(50 ml)

10 ,-

Kawa czarna

(140 ml)

10 ,-

Kawa z mlekiem

(180 ml)

12 ,-

Kawa Latte

(180 ml)

12 ,-

Czekolada

(180 ml)

12 ,-

Napoje zimne

Kawa mrożona: 12 ,-
Soki: 0.2 l 1 litr
Pomarańczowy 8 ,- 12 ,-
Jabłkowy 8 ,- 12 ,-
Grejpfrutowy 8 ,- 12 ,-
Z czarnej porzeczki 8 ,- 12 ,-
Pomidorowy 8 ,- 12 ,-
Tonic Schweppes 9 ,-
Pepsi 9 ,-
Mirinda 9 ,-
7 Up 9 ,-
Ice Tea 9 ,-
Woda mineralna 8 ,- 10 ,-

PIWO

Tyskie Gronie

0.5 l

12 ,-

Tyskie Gronie

0.33 l

9 ,-

Żywiec

0.5 l

12 ,-

Lech Premium

0.5 l

12 ,-

Pilsner Urquell

0.5 l but.

12 ,-

Lech bezalkoholowy

0.33 l but.

6 ,-

Drinki barowe

Margerita (Cointreau, Tequila, sok z cytryny)

(10 ml/30 ml/20 ml)

19 ,-

Malibu (Malibu, mleko)

(50 ml/100 ml)

19 ,-

Tatanka (Żubrówka, sok jabłkowy, cynamon)

(40 ml/80 ml)

12 ,-

Gin z tonikiem

(40 ml/80 ml)

13 ,-

Campari (Campari, sok pomarańczowy)

(50 ml/100 ml)

16 ,-

Wściekły pies ( wódka czysta, sok malinowy, tabasco)

17 ,-

WÓDKI I LIKIERY

Absolut

10 ,-

Wyborowa

9 ,-

Wiśniówka

8 ,-

Amaretto

8 ,-

Finlandia

10 ,-

Żubrówka

8 ,-

Gin Gordon

9 ,-

Ajerkoniak

8 ,-

KONIAKI I BRANDY

Martell

25 ,-

Hennessy

25 ,-

Brandy Napoleon

25 ,-

Metaxa

19 ,-

WHISKY

Johny Walker Red

16 ,-

Ballatines

16 ,-

Jack Daniels

22 ,-

WINA CZERWONE

Butelka

750 ml

60 ,-

WINA BIAŁE

Butelka

750 ml

60 ,-

WINO DOMU

Lampka

100 ml

10 ,-

Karafka

250ml

24 ,-

Karafka

500 ml

45 ,-

WINA MUSUJĄCE

Butelka

750 ml

60 ,-

WINA MUSUJĄCE BEZALKOHOLOWE

Butelka

750 ml

60 ,-

VERMOUTH

Martini Bianco

100 ml

10 ,-

Martini Rosso

100 ml

10 ,-

Martini Rose

100 ml

10 ,-

Martini Extra Dry

100 ml

10 ,-

GRZANIEC “KOCHANOWSKI”

Lampka

150 ml

12 ,-