Menu weselne

 

Zestaw I – 190 zł/os.

 

Na powitanie: chleb i sól, lampka wina musującego

Napoje: kawa, herbata, soki, woda, napoje gazowane bez ograniczeń.

 

v  Zupy (do wyboru):

Rosół z makaronem

Zupa koperkowa z knelkami

Krem pomidorowy z grzankami

 

v  Dania główne(do wyboru):

Pieczeń schabowa tradycyjna z sosem kminkowym lub śmietanowym

Schab w bekonie z sosem kurkowym lub leśnym

Kotlet de volaille

 

v  Dodatki do dania głównego(do wyboru):


o   Ziemniaki z wody

o   Ziemniaki pieczone

o   Frytki

o   Dufinki/Szyszki

o   Kluski śląskie

 

 

o   Zestaw wiosenny (pomidor, ogórek, sałata)

o   Zestaw surówek (trzy rodzaje)

o   Kapusta pekińska z duetem dipów


v  Desery (do wyboru):

Lody z owocami i bitą śmietaną

Panna cotta z sosem owocowym

Deser porzeczkowy z lodami

 

v  Dania gorące (do wyboru):

Paprykarz drobiowy z pieczywem // Bogracz// Blanszet wieprzowy z curry

Kotlet szydłowiecki z dufinkami i surówką z białej kapusty // Bitki z indyka z kopytkami

i surówką// Roladki wieprzowe z sosem cebulowym

Barszcz czerwony z krokietem// Żurek staropolski z jajem i białą kiełbasą// Kwaśnica

 

v  Zimny bufet:

Półmiski mięs i wędlin:


o   schab ze śliwką

o   karczek pieczony

o   faszerowane udko z  kurczaka

o   pasztet

o   boczek pieczony

o   szynka

o   kiełbasa wiejska

o   kabanos

tymbaliki drobiowe

 


 

Sałatki (3 do wyboru):


o   jarzynowa

o   grecka

o   królewska

o   z kurczakiem

o   Waldorff (orzechy, seler)

o   makaronowa

o   wielowarzywna

o   z pieczarkami i jajem


 

Śledzie: kilka rodzajów, pieczywo, marynaty, smalec, sosy: tatarski, chrzanowy.

Winogrona, ananasy i owoce sezonowe.

 

Zestaw II – 210 zł/os.

 

Na powitanie: chleb i sól, lampka wina musującego

Napoje: kawa, herbata, soki, woda, napoje gazowane bez ograniczeń.

 

v  Zupy (do wyboru):

Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym

Bulion królewski z kluseczkami ziołowymi

Krem brokułowy z palonymi migdałami i groszkiem ptysiowym

 

v  Dania główne(do wyboru):

Sakiewki z polędwiczek wieprzowych z nadzieniem z boczku i porów z sosem śmietanowym

Polędwiczki grillowane ½ , pierś z kurczaka w ziołach ½ na sosie serowym

Cielęcina faszerowana na sosie kurkowym

 

v  Dodatki do dania głównego(do wyboru):


o   Ziemniaki z wody

o   Ziemniaki pieczone

o   Frytki

o   Dufinki/Szyszki

o   Kluski śląskie lub kopytka

 

 

o   Zestaw wiosenny (pomidor, ogórek, sałata)

o   Zestaw surówek (trzy rodzaje)

o   Kapusta pekińska z duetem dipów


v  Desery (do wyboru):

Lody koktajlowe

Panna cotta z sosem owocowym

Sernik z czekoladą

 

v  Dania gorące (do wyboru):

        Boeuf Stroganov z pieczywem // Gulasz węgierski

  Szynka Podkomorzego z zasmażaną kapustą // Łosoś z rusztu z sosem cytrynowym i kolorowym ryżem

   Barszcz czerwony z pasztecikiem francuskim// Barszcz biały z kiełbasą jałowcową

 

v  Zimny bufet:

Półmiski mięs i wędlin:


o   schab ze śliwką,

o   karczek pieczony,

o   faszerowane udko z  kurczaka,

o   pasztet,

 

o   boczek pieczony,

o   szynka,

o   kiełbasa wiejska,

o   kabanos

o   tymbaliki drobiowe


Sałatki (3 do wyboru):


o   jarzynowa,

o   grecka,

o   królewska,

o   z kurczakiem,

o   Waldorff (orzechy, seler),

o   makaronowa,

o   wielowarzywna,

o   z pieczarkami i jajem


 

Ryby: pstrągi w galarecie, śledzie: kilka rodzajów, sosy: tatarski, chrzanowy, pieczywo, marynaty, smalec.

Winogrona, ananasy i owoce sezonowe.

 

 

 

Zobacz video

 

 

 

 

Zobacz video